Η Fermentis έχει αναπτύξει μία μεγάλη γκάμα Ale Yeast σε συσκευασίες των 500 gr για την Craft Μικροζυθοποιία.
SAFALE S-04
Αγγλική ζύμη τύπου Ale. Xαρακτηρίζεται από γρήγορη κινητική ζύμωσης και υψηλή κροκιδωτική ικανότητα. Στο τέλος της ζύμωσης σχηματίζει ένα συμπαγές ίζημα διευκολύνοντας τη διαύγαση της μπύρας. Συστήνεται για keg.
ΣΥΝΟΛΙΚΟΙ ΕΣΤΕΡΕΣ | 37 ppm |
ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΑΛΚΟΟΛΕΣ | 363 ppm |
ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΙΚΑ ΣΑΚΧΑΡΑ | 18 g/l |
ΚΡΟΚΙΔΩΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ | Yψηλή |
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΖΥΜΩΣΗΣ | 12-25ºC, βέλτιστη ανάπτυξη στους 15-20ºC |
ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ | 50-80 g/hl |
SAFALE US-05
Δημοφιλής αμερικάνικη ζύμη τύπου Ale. Παράγει ισορροπημένες μπύρες με χαμηλή συγκέντρωση διακετυλίου και καθαρή και τραγανή επίγευση. Παράγει σταθερό αφρό, ενώ τα κύτταρα της ζύμης αυτής παραμένουν εν αιώρηση κατά τη διάρκεια της ζύμωσης.
ΣΥΝΟΛΙΚΟΙ ΕΣΤΕΡΕΣ | 40 ppm |
ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΑΛΚΟΟΛΕΣ | 269 ppm |
ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΙΚΑ ΣΑΚΧΑΡΑ | 11 g/l |
ΚΡΟΚΙΔΩΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ | Μέτρια |
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΖΥΜΩΣΗΣ | 12-25ºC, βέλτιστη ανάπτυξη στους 15-22ºC |
ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ | 50-80 g/hl |
SAFALE Κ-97
Γερμανική ζύμη τύπου Ale υψηλής αφροποιητικής ικανότητας. Ιδανική για τη ζυθοποίηση μπύρας τύπου Ale με χαμηλή παραγωγή εστέρων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή Βέλγικου τύπου μπύρας από σιτάρι. H ήπια ζυμωτική της δραστηριότητα επιτρέπει την παραγωγή μπύρας με καλή διάρκεια και επίγευση.
ΣΥΝΟΛΙΚΟΙ ΕΣΤΕΡΕΣ | 23 ppm |
ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΑΛΚΟΟΛΕΣ | 248 ppm |
ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΙΚΑ ΣΑΚΧΑΡΑ | 10 g/l |
ΚΡΟΚΙΔΩΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ | Υψηλή |
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΖΥΜΩΣΗΣ | 12-25ºC, βέλτιστη ανάπτυξη στους 15-20ºC |
ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ | 50-80 g/hl |
SAFALE S-33
Ζύμη τύπου Ale γενικής χρήσης με ουδέτερα γευστικά χαρακτηριστικά ιδανική για δευτερογενή ζύμωση. Παράγει μπύρες με καλή διάρκεια και επίγευση. Συνιστάται ιδιαιτέρως στην παραγωγή Μοναστηριακού τύπου μπύρας. Eίναι ζύμη με καλή κροκιδωτική ικανότητα.
ΣΥΝΟΛΙΚΟΙ ΕΣΤΕΡΕΣ | 27 ppm |
ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΑΛΚΟΟΛΕΣ | 209 ppm |
ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΙΚΑ ΣΑΚΧΑΡΑ | 25 g/l |
ΚΡΟΚΙΔΩΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ | Υπό μορφή πούδρας |
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΖΥΜΩΣΗΣ | 12-25ºC, βέλτιστη ανάπτυξη στους 15-20ºC |
ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ | 50-80 g/hl κατά την πρωτογενή ζύμωση, 2.5-5 g/hl κατά τη δευτερογενή ζύμωση σε μπουκάλι |
SAFALE Be-134
Ζύμη που προτείνεται για Βέλγικες μπύρες τύπου Saison και χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα υψηλή ικανότητα ζύμωσης (attenuation). Δίνει φρουτώδη αρώματα με πικάντικο χαρακτήρα, όπως νότες από γαρύφαλλο.
ΣΥΝΟΛΙΚΟΙ ΕΣΤΕΡΕΣ | 45 ppm |
ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΑΛΚΟΟΛΕΣ | 180 ppm |
ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΙΚΑ ΣΑΚΧΑΡΑ | 0 g/l |
ΚΡΟΚΙΔΩΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ | Αργή |
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΖΥΜΩΣΗΣ | Ιδανικά 18-28ºC |
ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ | 50-80 g/hl |
SAFALE Be-256
Ζύμη που προτείνεται για Abbey στυλ μπύρες, υψηλού αλκοολικού βαθμού. Έχει γρήγορη κινητική και παράγει μπύρες με ευγενή και ισορροπημένα αρώματα. Για τη διατήρηση του αρωματικού προφίλ συνιστούμε να απομακρύνεται η ζύμη άμεσα μετά την ζύμωση.
ΣΥΝΟΛΙΚΟΙ ΕΣΤΕΡΕΣ | 20 ppm |
ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΑΛΚΟΟΛΕΣ | 274 ppm |
ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΙΚΑ ΣΑΚΧΑΡΑ | 0 g/l |
ΚΡΟΚΙΔΩΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ | Υψηλή |
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΖΥΜΩΣΗΣ | 12-25ºC, ιδανικά 15-20ºC |
ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ | 50-80 g/hl κατά την πρωτογενή ζύμωση, 2.5-5 g/hl κατά τη δευτερογενή ζύμωση σε μπουκάλι |
SAFALE WB-06
Ιδανική ζύμη για μπύρες σιταριού. Παράγει ήπιες γευστικές νότες εστέρων και φαινολών. Τα κύτταρα της ζύμης αυτής διαλύονται εύκολα στο ζυθογλεύκος.
ΣΥΝΟΛΙΚΟΙ ΕΣΤΕΡΕΣ | 78 ppm |
ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΑΛΚΟΟΛΕΣ | 404 ppm |
ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΙΚΑ ΣΑΚΧΑΡΑ | 0 g/l |
ΚΡΟΚΙΔΩΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ | Χαμηλή |
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΖΥΜΩΣΗΣ | 12-25ºC, βέλτιστη ανάπτυξη στους 18-24ºC |
ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ | 50-80 g/hl κατά την πρωτογενή ζύμωση, 2.5-5 g/hl κατά τη δευτερογενή ζύμωση σε μπουκάλι |
SAFALE T-58
Ζύμη κατάλληλη για παραγωγή μπύρας με αρώματα εστέρων , καθώς και με πικάντικες νότες. Καλή δυνατότητα κροκίδωσης σε μορφή πούδρας.
ΣΥΝΟΛΙΚΟΙ ΕΣΤΕΡΕΣ | 37 ppm |
ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΑΛΚΟΟΛΕΣ | 228 ppm |
ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΙΚΑ ΣΑΚΧΑΡΑ | 22 g/l |
ΚΡΟΚΙΔΩΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ | Υπό μορφή πούδρας |
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΖΥΜΩΣΗΣ | 12-25ºC, βέλτιστη ανάπτυξη στους 15-20ºC |
ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ | 50-80 g/hl κατά την πρωτογενή ζύμωση, 2.5-5 g/hl κατά τη δευτερογενή ζύμωση σε μπουκάλι |
SAFALE F2
Η Safbrew F-2 έχει επιλεχθεί ειδικά για δευτερογενή ζύμωση σε μπουκάλι ή σε βαρέλι. Η ζύμη αυτή δεν αποικοδομεί εύκολα την μαλτοτριόζη ενώ καταβολίζει κατά προτίμηση τα βασικά σάκχαρα (γλυκόζη, φρουκτόζη, σακχαρόζη και μαλτόζη). Χαρακτηρίζεται για την παραγωγή ουδέτερων αρωμάτων σεβόμενη τον βασικό χαρακτήρα της μπύρας. Η Safbrew F-2 παρουσιάζει ανθεκτικότητα σε μεγάλες συγκεντρώσεις αλκοόλης (>10% v/v) προσδίδοντας ταυτόχρονα όλα τα ευεργετικά χαρακτηριστικά της δευτερογενούς ζύμωσης. Επιπλέον χαρακτηριστικά: Βοηθάει στην διατήρηση λόγω της δυνατότητας δέσμευσης του οξυγόνου. Συνεισφέρει στο στρογγύλευμα & δίνει αρώματα ωρίμανσης. Αυξάνει τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα. Εμφανίζει σημαντική κροκιδωτική ικανότητα και ικανότητα ομοιόμορφης επαναδιάλυσης.
ΣΥΝΟΛΙΚΟΙ ΕΣΤΕΡΕΣ | Ουδέτερο προφίλ |
ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΑΛΚΟΟΛΕΣ | Ουδέτερο προφίλ |
ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΙΚΑ ΣΑΚΧΑΡΑ | Δεν αποικοδομεί τη μαλτοτριόζη |
ΚΡΟΚΙΔΩΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ | Υψηλή |
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΖΥΜΩΣΗΣ | 15-25ºC |
ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ | 2-7 g/hl |