GVS107
Για premium λευκούς οίνους.
Τεχνολογικά χαρακτηριστικά: Δράση β-γλυκοζιδάσης. Υψηλή παραγωγή γλυκερόλης(7-8 g/Lt). Full bodied.
Οινολογικά χαρακτηριστικά: Υψηλή παραγωγή εστέρων και ανώτερων αλκοολών.
Προτείνεται για: Chardonnay, Ασύρτικο.
CKS102
Ιδανική επιλογή για λευκούς και ροζέ αρωματικούς οίνους.
Ιδανική επιλογή για Sauvignon blanc.
Τεχνολογικά χαρακτηριστικά: Κρυόφιλο στέλεχος. Ζυμώνει από τους 8 ° C. Γρήγορη ζύμωση. Τεχνολογία “easy to use”.
Οινολογικά χαρακτηριστικά: Αρώματα εσπεριδοειδών, τροπικών φρούτων, αρωματικές θειόλες.
Προτείνεται για: Αρωματικά Σαββατιανά και Ροδίτες, Sauvignon blanc. Ροζέ οίνους με εξαιρετική αρωματική φινέτσα, από Cabernet Sauvignon και Merlot.
UCLM S325
Για λευκούς οίνους, εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την τυπικότητα της ποικιλίας.
Τεχνολογικά χαρακτηριστικά: Συμπληρωματική δράση β-γλυκοζιδάσης.
Οινολογικά χαρακτηριστικά: Αρώματα φρέσκων φρούτων (μήλο, εσπεριδοειδών). Αναδεικνύει τα ποικιλιακά αρώματα.
Προτείνεται για: Λευκές ποικιλίες χαμηλού ή μέτριου αρωματικού δυναμικού που θέλουμε να ενδυναμώσουμε τη δομή (π.χ. Trebbiano). Βιδιανό, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο, Malvasia, Riesling, Viognier, Gewurztraminer. Γλυκούς οίνους.
BC S103
Για λευκές και ερυθρές ποικιλίες.
Το κατάλληλο στέλεχος (S. Bayanus) για extreme συνθήκες ζύμωσης.
Τεχνολογικά χαρακτηριστικά: Χαμηλές απαιτήσεις σε άζωτο. Τεχνολογία “easy to use”.
Οινολογικά χαρακτηριστικά: Σέβεται την ποικιλιακή ιδιομορφία.
Προτείνεται για: Chardonnay. Γλεύκη υψηλόβαθμα, ισχυρής διαύγασης ή ισχυρά θειωμένα. «Κολλημένες» ζυμώσεις. Prise de mousse οίνους.
SC 22
Κατάλληλη επιλογή για ζύμωση σε βαρέλι.
Τεχνολογικά χαρακτηριστικά: H κινητική της ρυθμίζει ιδανικά την θερμοκρασία ζύμωσης. Τεχνολογία “easy to use”.
Οινολογικά χαρακτηριστικά: Σέβεται το terroir.
Προτείνεται για: Premium ερυθρούς οίνους. Ζύμωση σε βαρέλι.
NDA21
Για εκλεπτυσμένα φρουτώδη κόκκινα κρασιά με έντονο χρώμα (new world style red wines).
Τεχνολογικά χαρακτηριστικά: Δεν απορροφά χρωστικές. Υψηλή ανθεκτικότητα σε αλκοόλη: 16% vol/vol. Υψηλή παραγωγή γλυκερόλης: έως 8 g/L. Γρήγορη ζύμωση (6-7 ημέρες). Τεχνολογία “easy to use”.
Οινολογικά χαρακτηριστικά: Πικάντικα αρώματα, αρώματα κόκκινων φρούτων και φρούτων του δάσους.
Προτείνεται για: Merlot, Cabernet Sauvignon.
SAINT GEORGE S101
Για ερυθρά, ροζέ και λευκά nouveaux.
Τεχνολογικά χαρακτηριστικά: Κρυόφιλο στέλεχος: ζυμώνει από τους 8° C. Υψηλή ικανότητα αυτόλυσης των ζυμών, που βοηθάει στην εκκίνηση και την ομαλή εξέλιξη της μηλογαλακτικής ζύμωσης. Τεχνολογία “easy to use”.
Οινολογικά χαρακτηριστικά: Υψηλή παραγωγή εστέρων, αρώματα κόκκινων φρούτων.
Προτείνεται για: Αγιωργίτικο, Grenache rouge, Pinot noir, Tempranillo.
UCLM S377
Για premium ερυθρούς οίνους.
Τεχνολογικά χαρακτηριστικά: Αργή κινητική ζύμωσης. Εξαιρετική εκχύλιση των φαινολικών. Υψηλή ικανότητα αυτόλυσης των ζυμών → μαννοπρωτεḯνες, θρεπτικά μηλογαλακτικής ζύμωσης. Υψηλή παραγωγή γλυκερόλης.
Οινολογικά χαρακτηριστικά: Ποικιλιακά αρώματα, αρώματα φρούτων του δάσους και νότες κερασιού.
Προτείνεται για: Syrah, Grenache, Tempranillo, Cabernet Sauvignon.
HDS 135
Για φρουτώδεις premium οίνους παλαίωσης .
Τεχνολογικά χαρακτηριστικά: Διασταύρωση 2 ειδών Saccharomyces (cerevisiae + bayanus). Γρήγορη εκκίνηση της ζύμωσης. Φρουκτόφιλη . Χαμηλές απαιτήσεις σε άζωτο. Υψηλή ανθεκτικότητα στην αλκοόλη: >15 % vol./vol. Υψηλή εκχυλισματικότητα πολυφαινολών: σταθεροποίηση χρώματος, στρογγύλεμα τανινών.
Οινολογικά χαρακτηριστικά: Αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων και berries.
Προτείνεται για: Αγιωργίτικο, Κοτσιφάλι, Μανδηλαριά, Ξινόμαυρο, Merlot, Syrah, Tempranillo και Grenache.
HDS 62
Για ερυθρά μακράς παλαίωσης και premium λευκά.
Τεχνολογικά χαρακτηριστικά: Υψηλή κατανάλωση μηλικού οξέος κατά τη διάρκεια της αλκοολικής ζύμωσης. Πολύ υψηλή εκχυλισματικότητα πολυφαινολών. Σταθεροποίηση χρώματος. Υψηλή ανθεκτικότητα στην αλκοόλη: >15% vol./vol. Μέτριες-χαμηλές απαιτήσεις σε άζωτο.
Οινολογικά χαρακτηριστικά: Χαμηλή παραγωγή εστέρων και αρωμάτων ζύμωσης , όμως ενισχύεται το τυπικό άρωμα της ποικιλίας
Προτείνεται για: Ασύρτικο παλαίωσης, Αγιωργίτικο, Ξινόμαυρο, Cabernet Sauvignon, Grenache, Merlot, Tempranillo, Sangiovese.